Zgodba umivalnika Ledenik by Meduzza®

Ime in nastanek umivalnika Ledenik by Meduzza®

Naročnica je videla že kar nekaj fotografij umivalnikov, ki sem jih izdelal. Najbolj se ji je dopadel umivalnik po imenu Vulkan. Njegova naravna grobost zuna z odlagalno površino ob umivalniku in nežno spoliran del lijaka je naročnico prevzelo, da bi ga rada imela. Ker umivalnika ni bilo več na voljo, je bilo potrebno izdelati novega.


Izbral sem material, ki sem ga imel na voljo. Dobro leto nazaj med vročimi poletnimi dnevi, mi je svežino dajala narava. Gozd.
Stari ljudje pravijo, da naj bi bil ta gozd, oz. hrib na območju Suhe krajine tako imenovan hrib Bovlek, ledenik. Nekaj sto milijonov let nazaj. Pokojni umetnik Avguštin Jakoš je našel na tem hribu, kar nekaj ohranjenih fosilov, kot so ribe različnih dimenzij in oblik.

Sama radovednost me je gnala da 'REŠIM' nekaj rib iz tega hriba. Spoznal sem da je kamen primeren za obdelavo, čeprav je trd in močan.

Dne 27.8.2018 sem prvič naredil izdelek oz. umivalnik iz tega Ledeniškega kamna.
Kamen, ki ima vonj morja, vonj vode in veliko vsebnost kvarcitnih žil prepletenih in stopljenih med seboj. Kamen je modre barve, ni črn in ima veliko kristalov, ki se jih da lepo zapoliratI.

Čeprav letos ni bilo dopusta, sem užival v vonju 'Ledeniškega kamna' bolj kot bi lahko užival na vroči plaži brez orodja.

Umivalnik je izdelan, zunaj naraven, notranjost polirana. Ime je umivalnik dobil po Ledeniku.

P.S. Na zalogi imam toliko kamna, da bom lahko še pozimi vonjal okus morja :)

LP.
Primož Erjavec
Unikatni oblikovalec

Dodano dne 2018-08-27 Od Primož Home, Zgodbe umivalnikov 0 860

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Zadnji komentarji

Brez komentarja

Blog search

QR koda

Zgodovina ogledov

Ni izdelkov
Primerjaj 0